ORANGES

Kalah membeli juga kalah memakai ..

12 comments


duduk UTHM ni baru sebulan .. tapi , macam-macam pameran , karnival dah mereka buat untuk students .. semuanya pakat menghabiskan duit students je ni kan .. dah lah duit paras-paras hidung je memasing ni kan .. eleh , aku tau la tengok muka korang ..

sebenarnya , ada benda macam tu dijalankan pun .. nak tengok kat kita juga .. kita ni jenis pandai guna duit ke , ataupun terlebih 'pandai' guna duit , macam aku ni ke kan .. so , pandai-pandai je lah .. tak kan setiap item yang ada nak beli ..

kekadang , benda yang dijual ni pun .. dekat luar kita boleh dapat dengan harga yang lebih murah .. contoh baru-baru ni ada PC Carnival .. jual printer , tapi kat luar lagi double murah .. model lama yang sama , tetapi harga melonjak ..


inner tudung sebagai contoh lain .. RM 5 harga standard .. dah boleh di-consider sebagai murah .. tapi , kalau ada yang jual sampai RM 8 or RM 10 untuk inner saja ? baik fikir balik , dekat luar korang boleh dapat 2 lagi .. then kalau borong lagi triple murah ..

so , itu adalah sedikit sebanyak pengajaran yang aku dapat selama sebulan di UTHM .. berbelanja memang dipersilakan .. tapi , bandingkan harga yang paling penting .. itu cara aku , cara korang pula mungkin berbeza dengan aku .. kbai ~

eh , kejap .. one drop perfume memang terbaik lah ! keke .. (motif ?)

alah = kalah (is the same thing .. refer back to title ..)



notakaki:
dah nampak macam free sikit sekarang , banyak update sudah ..
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

12 .16kg daun berguguran:

Bro ahmad said...

biar beli barang yang berkualiti je..janji hati senang memakai.

Ezad Skytech said...

kalau pandai nak guna duit..insyaallah cukup duit tu..:D

Ezad Skytech said...

ni pantang ada buat jualan murah..tanpa bandingkan harga..terus je beli..padahal boleh dapat lagi murah kat tempat lain kan....hee~

Syuxer said...

jangan tewas dengan godaan itu..yang penting,kena expert bandingkan harga barang yang sama..diskaun tuh wajib kena ada hehe..kalau takde, gunakan ilmu pujuk tahap ke-7 heheh..

Niena Pengembara Ilahi said...

hmmm..kna la pandai2 berjimat duit tu, jgn terpedaya ngan pesta2 ni suma..

Abg Stalker said...

abg bli mknn je..perut kyg.muahaha

alif haris said...

best nye die dah mula free .. hehe :D

selamat menguruskan wang sebaiknye ^^

Papa Mifz said...

mahal sekali sekala xpo...janji berkualiti...

SoLy SoLicious said...

biar harga berpatutan dengan kualiti..heee

siti kektus said...

ya. ya. ya.
nmpak dah tak bz nya tu. hehehe

sue perbs.. said...

kdg2 name je jualan murah, tpi tk murah pon..

abglan said...

Jaga-jaga... promosi harga tu kengkadang menipu lebih