ORANGES

Perkara pelik semasa Ramadhan

40 comments


menjelang Ramadhan ni , banyak je benda boleh update jadikan bahan entry .. cuma malas dengan tak je .. ikutkan kondisi aku sekarang , memang malas je memanjang ..


bila puasa je , aku dah start pelik:

#1 ingatkan bila keluar rumah pagi-pagi buta takdelah banyak kereta macam selalu .. dengan alasan orang tak pegi cari sarap , tapi .. huh ! lagi banyak kereta atas jalan ..

#2 petang pulak nak balik ke rumah , mesti jalan jam sana sini .. ini memang luar biasa lah .. sume penangan bazaar yang tumbuh macam cendawan .. konfem lambat je sampai rumah ..

#3 orang berpusu-pusu kat bazaar .. kadang-kadang sampai bergaduh .. hello ? orang lain pun lapar jugak , kerja jugak .. agak-agak le , jangan berperangai macam 10 tahun tak makan ..

#4 peniaga pun berduyun-duyun dekat bazaar .. sume nak berniaga , ada yang bertumbuk semata berebut tempat dan lesen .. tapi , last-last jual makanan basi kat pelanggan .. kesian kami ..

#5 hah , time ni memang boleh jumpa kuih-muih yang jarang-jarang jumpa or orang makan bulan lain .. contoh , tepung pelita , onde-onde , murtabak , badak berendam ..

#6 bebudak mesti nak main mercun .. tak bagi main , mau diletupkan rumah nanti .. bulan lain taknak pulak main , kan .. oh , mungkin sebab nanti nampak pelik di mata orang .. hahaaa ~



notakaki:
yang paling pelik , orang dah dewasa tak reti nak puasa !!
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

40 .16kg daun berguguran:

Syuxer said...

keunikan ramdahan sepatutnya berlaku dengan cantik tapi manusia sendirila yang mencorakkanya..kalau buruk, burukla heheh...

deeyamorten said...

button tu utk like :)

Munna said...

no 4 tu betul sgt. kesian kami mkn kuih basi tahu. =(

Bitter said...

HAHA! biaselah tuu..pe'el org di bulan puasa..unik kot...takde kat bulan bulan lain..HAHA!

sergeant keroro said...

hahaha, propaganda untuk tekan like :P

keh3 XD

NasZ said...

betul tu. org dewasa yg tak tau nak puasa. paper kosmo hari ada cite gak.

MOHD NASER.com

ct N honey said...

akak buat sendiri aje kuih utk berbuka, sbb anak ramai,klu beli tak cukup 3 hingit

Wanz Mejuez said...

#7 nasib baik dekat bazaar ramadhan tak jual kabat meriam

#8 kalau lah ada penjualan KFC secara live dekat bazaar ramadhan kan best.. boleh hirup bau dia yang best tuh..

#9 hehehehe

#10 huhuhuhuu

Ezay Hadry said...

jalan dah lengang pagi2 kan..
pastu pas maghrib pn tk banyak..
*mungkin orang buat terawih kat umah kot

Tea Dno said...

@Syuxer
yang buruk memangnya perangai manusia .. huhuhh ..

Tea Dno said...

@deeyamorten
ahaa.. ngoi.. ;p

Tea Dno said...

@Munna
tak pasal2 je muntah + sakit perut kann? huhu..

Tea Dno said...

@Bitter
haha.. ye jugak tu,,

Tea Dno said...

@sergeant keroro
hhaha.. ;p

Tea Dno said...

@NasZ
tak tahu malu kot..

Tea Dno said...

@ct N honey
wah rajinnya ni... :)

Tea Dno said...

@Wanz Mejuez
reply:
#7 kalau ada nak beli eh?
#8 melampau le tu nak hirup bau.. ;p
#9 hahaha..
#10 hohoohoo..

Tea Dno said...

@Ezay Hadry
tengok tempat jugak pasal jalan tu.. huhu.. maybe lah jugak kann..

Abang Stalker said...

hahahha..smpai bertumbuk nk bli eh. :P lapar betul tu.dia sorg je byk guna tenaga kot.hahaha


sabar separuh dr iman. ;) tp abg selalu hk berebut bahan mentah yg segar dgn makcik ==' tu la natijahnya klu lelaki g pasar tani.

siti kektus said...

kalau sampai jual makanan basi tu, mmg niat dah lain lah. tak cek betul2.

membazir duit customer je.

siti kektus said...

yg lagi pelik, kite bulan pose ni selalu na tertido awal dpn tb pulak tu. pelik tau.

naseb baik lah tengah2 malam terjaga. :p

Ezad Skytech said...

haa..semua betul tu tea..

tapi yang kat notakaki tu yang..err..tak paham dgn orang macam ni..

alif haris said...

hurmm mcm2 skrg kan ..
memang pelik betul .. manusia makin pelik perangainya huhu

anismelon said...

yang no 5 toh btl btl..heee..kalo tak puasa seminggu sekali je leh jumpa..kat pasar malam..heee

Luqeem™ said...

mngejar masa yang tak lari..mcm tu la org skrng..

Bro ahmad said...

bro pelik..banyak kt tv siar masakan je huhuu, hari biasa tak masak ke tea?

abglan said...

Orang dewasa tu bukan tak reti nak puasa... ngada-ngada tua namanya..

Tea Dno said...

@Abang Stalker
bertumbuk lagi banyak guna tenaga. buang masa je.

er kalau barangan terhad memang camtu kot kadang2. ;p

Tea Dno said...

@siti kektus
tak senonoh namanya kann.

tu lah. tak pasal2 je.

Tea Dno said...

@siti kektus
tea pun sama, kerap tertido awal. sebelum kul 12 mata dah shutdown.

Tea Dno said...

@Ezad Skytech
memang pun. harapkan tua je. ==,

Tea Dno said...

@alif haris
tu namanya manusia dah makin gila. ==,

Tea Dno said...

@anismelon
haah tau takpe. ngeh3.

Tea Dno said...

@Luqeem™
takut sangat tak sempat berbuka lah konon. amal ibadat, ada ke yang nak kejar?

Tea Dno said...

@Bro ahmad
tea kan malas masak. lalala~

Tea Dno said...

@abglan
ni puasa tak? lalala.

iPai said...

wuish .. tea ada namapk orang tak puasa ke ?


badak berendam tuh kuih apa tea ?

Tea Dno said...

@iPai
ada je iPai. sakit je hati ni. :(

err. nanti tea gtau. kehkeh.

iPai said...

dah tau dah kuih badak berendam tuh ape .. tea tunjuk .. terima kasih ...


jangan berendam lepas tuh kentut dah laa .. nanti batal puasa ..

Tea Dno said...

@iPai
ehh? nape pulak?