oranges

Thursday, August 4, 2011

Penting ke paras rupa seseorang ?



A: kau nak GF camne ?

B: aku nak GF yang comel-lote , pandai masak , solehah , pakai tudung bla bla bla bla ..

******

C: nanti kau nak kawin , camne ciri bakal laki kau ?

D: aku tak kisah paras rupa , asalkan baik , kaya bla bla bla ..

******


korang jenis yang mana , pentingkan paras rupa ke tidak dalam memilih pasangan sehidup semati lah kononnya ni ? kalau ditanya kat aku .. macam ni aku jawab ..

  • tipu lah kalau aku kata aku tak pandang paras rupa .. walaupun tak hensem , wajib lah ada sedikit manis di muka .. bak kata dalam 1 movie ni , "hang nak cucu aku jadi huduh ka ?" ce teka movie apa .. hmm , aku taknak mak aku pulak yang berkata begitu ..
  • paras rupa agak penting sebab untuk mengelakkan mulut-mulut longkang ni berkata-kata .. "eee , kau tengok GF dia tu , tak cun tak gojes macam aku .. entah-entah dah kena guna-guna kot ?" serius itu mulut mintak pelempang ..
  • mungkin lah jugak aku tak pandang sangat paras rupa , asalkan hati aku dah terpikat dengan sikap dan sifatnya .. asalkan aku suka , family aku suka .. abaikan saja mulut orang macam kat point nombor 2 .. sebab yang nak kawin nya aku , bukan diorang !
  • senang cerita , kebanyakan orang memang mengharapkan bakal pasangan masing-masing macam Lisa Surihani , Farid Kamil , Yasmin Hani dan Fahrin Ahmad kan kan ? tipu lah kalau tak .. cuma rezeki masing-masing je nak dapat yang cun dan hensem ni ..

penting memang penting .. sebab 1st thing aku tengok lelaki , aku pandang muka dulu .. kalau muka hensem dah pass takat situ dulu .. pastu kena tengok hati .. mana boleh terus kata setuju .. sekali dapat perangai mengalahkan syaitan camne ?

masa terserempak dengan Farid Kamil , memang nampak hensem .. tinggi !

tapi kalau paras rupa kurang pun , pandai mencuri hati aku macam-macam cara pun takde hal lah kalau aku nak jatuh hati pun .. janji aku boleh terima dia dah baik kan .. *gaya macam terpaksa je pulak nak terima orang camni kan .. kejam*

sebenarnya susah nak dapatkan pasangan yang betul-betul kita idamkan .. lagi-lagi dah akhir zaman ni .. so , kalau dah dapat pasangan sesuai tu bersyukur je lah .. nak demand demand lebih sangat , muka dah tengok kat cermin ke belum ?



notakaki:
boyfie aku biasa-biasa saja .. aku taknak expose pasal dia .. k , bai ..

Button bawah ni untuk apa ye?

36 .16kg daun berguguran:

H.J said...

yeye..kena pandang jugak paras rupa..ada sikit pom jadi la..hak3

Encik JI said...

cantik ni pasif. bg aku, lisa xcntik pn. hehe.

tas mata yg memandangla. aslkn sdap mata mmandang suda. huhu

Bro ahmad said...

paras rupa je baik tapi hati macam **** tak baik jugak..kan2 tea..pandangan bro je, lain orang lain citerasa hmmm

siti kektus said...

yg nak demand lebih tu, kalau diri dia sama hebat, sama kacak, tak pe lah jugak. ni tak. hmm.

siti kektus said...

kalau kite, asal sedap mata memandang, reti hormat diri kite n parents, ok lah.

n bekerja. bukan tanam anggur. ;)

azam said...

mmm....betul cuma dalam Islam suruh pilih agama dulu...itu je. Insyaallah baik² semuanya, tapi biarlah juga sedap mata mandang

Luqeem™ said...

tak penting pun, jnji klu ppuan ada 4 ciri2 yg Nabi SAW bagitau..klu laki slagi dia dpat bertaubat, insyaAllah dia akan dpat ppuan yang soleh n baik..

hana sudradjat said...

rupa paras sederhana pun ok je,asal boleh dipandang dan bukan tahap kritikal. :)

abglan said...

bab yg nota kaki tu yg na tau tuh :P

MisS HoNeY said...

klu hensem pown payah jgk..payah jga.hehe..nak yg sdap mata mandang ja..nak yg baik2.yg bole jdi imam pada nisa n anak2 nnt :)

anismelon said...

heeee..tea kalau ikut harap..sume nak yg mcm disebut..tp kalo ikut kemampuan..biar la ape ade nye..weee..tak buruk tak ensem..biase biase..duit..msti la kene ade..

Munna said...

dialog tu dlm cite ape ek...anak mami kot? xpun nana tanjung? scene masa saiful apek tunjuk gmbr farid kamil kt azean irdawati, nk pilih calon menantu utk waheeda...kan kan kan...hihihih

for me,harus ada la manis sikit kat muka tu.sedap mata nak mengadap hari2...takut nnti anak sendiri nangis ngadap muka bapak...hahahaha

Syuxer said...

owh kalau memilih memang x akan dapat la..hhehe..:)..hidup kena terima seadanya baru ada rasa bahagia..

kalau dapat yang hensem or cantik,itu bonus..

Abang Stalker said...

haha..ada satu lg nm ygt tertinggal,kacak mcm abg stalker. :P


rupa cuma la pinjaman sementara,iman dan ilmu didada yg dicari. :)

Tea Dno said...

@H.J
tahu takpe. ;p

Tea Dno said...

@Encik JI
sedap memandang pd mata kita pn dah memadai.

Tea Dno said...

@Bro ahmad
memang lain2 citarasa pun. tea bukan memilih.

Tea Dno said...

@siti kektus
tu sebab kena cermin diri sendiri dulu. huhu.

Tea Dno said...

@siti kektus
tanam anggur memang tak makan ah. kurus melidi je tunggu anggur tak berbuah. >.<

Tea Dno said...

@azam
haah. tiang agama kena jaga dulu, solat. :)

sedap mata memandang pn cukuplah.

Tea Dno said...

@Luqeem™
itu lah yang sebaiknya.

Tea Dno said...

@hana sudradjat
hahah. oke okeh.

Tea Dno said...

@abglan
tea yang taknak cite. lalala~ takut ramai tak suka lah, buat meluat je nanti.

Tea Dno said...

@MisS HoNeY
yup. Alhamdulillah kalau dapat yang gitu. sejuk mata dan hati.

Tea Dno said...

@anismelon
duit memang perlu. setakat rupa je nak ke mana kann.

Tea Dno said...

@Munna
haah. ingat je dia. haha.

errkk, alamak. itu memang parah le kan. haha.

Tea Dno said...

@Syuxer
terima je lah seadanya. hehe. ye. memang bonus. :)

Tea Dno said...

@Abang Stalker
amboih. haha.

Alhamdulillah. :)

tia @ Ini Kisah Tia said...

hahaa . betul tu .. takyah nak demand lebih2 sangat2 lah weh ..

abglan said...

cer citer.. cer citer!!

Tea Dno said...

@tia @ Ini Kisah Tia
betul lah tu. papehal. cermin muka sendiri dulu.

Tea Dno said...

@abglan
errr. TT___________TT

iPai said...

ayat last pasal tgk cermin tuh memang takleh blah ..


saya pilih yg pandai memikat hati je .. heheh .. manis rupa pun sudah cukup .. heee

alif haris said...

yg penting jgn yg hot stuff sgt ..
pyh nk jaga... hehe

Tea Dno said...

@iPai
err hehe.

yup, that's true. memilih rupa sangat pun nak ke mana. nanti dah tua hilang jugak hensem lawa nya tu..

Tea Dno said...

@alif haris
memang pun.. yang bukan hot stuff pun agak susah nak jaga.. ngahahaa.. ==,