oranges

Tuesday, August 2, 2011

harapan ramadhan





Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula
Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua








notakaki:
-dapat ilham nak post lagu dan lirik ni dari blog abang stalker ..
-mood berblogging harini ke laut ..

Button bawah ni untuk apa ye?

40 .16kg daun berguguran:

Wanz Mejuez said...

:) tenang aku dengan ... :)

Tea Dno said...

@Wanz Mejuez
tenang dengan apa ? tapi memang tenang , kan .. :)

EYFAalias said...

ni macam lagi dlm blog abang stalker je. ehehe

Tea Dno said...

@EYFAalias
haha memang pun. curik lagu. ngeh3.

sergeant keroro said...

hehe, memang suka lagu ni :)

p/s : thanks! serius tak percaya lagi, macam mimpi XD

Bro ahmad said...

dengar lagu p...suka2 tea..nak makan kt mana hehee

Tea Dno said...

@sergeant keroro
hehe tiap kali ramadhan kot tea pasang lagu ni. suka. :)

hehe, rileks la. welcome. :)

Siti Arfah said...

salam ramadhan kareem. :)

Tea Dno said...

@Bro ahmad
hehe. kat seremban. di mana, akan diberitahu. hee.

Tea Dno said...

@Siti Arfah
salam ramadhan. :)

Syuxer said...

terima kasih...tenang je dengar lagu ini..:)

Tea Dno said...

@Syuxer
sama sama. :)

SoLy SoLicious said...

wow...kite suke lagu ni tea..heee...
wajib ade setiap kali ramadhan..hee

SayaAnim said...

lagu nye syahdu banget..

ehee..
selamat berpuasa.!


blogwalking..;p

tia @ Ini Kisah Tia said...

Tia pun mood ke laut jekk :/

siti kektus said...

lagu ni buat jiwa bergetar tau tea. rasa sayup menusuk ke kalbu. ;)

iPai said...

hee .. suka lagu ni .. best2 ..

Abang Stalker said...

ek tea,abg ke yg bt tea mood ke laut ni?T_T maaf..x sengaja psg lagu tu.bulan pose kn..insafi dri.

ayanuts said...

lagu ni mmg paggl mood puasa

LadyBird said...

selamat berpuasa dik..

Ezad Skytech said...

lagu ni takkan bosan bila dengar..heee..

HaNa Hani said...

haha//baru je nak cri2 lirik lagu neyh...
haha
hapy fasting dear
^_^

Cik Aish said...

hehe...lagu tu best...tenang je dgr..so moral of the story? kene rajin masuk blog abg stalker. haha

Tea Dno said...

@SoLy SoLicious
tahu takpe. mesti nak pasang dan dengar lagu ni.

Tea Dno said...

@SayaAnim
syahdu la buat kita insafi diri. hee.

selamat berpuasa.

Tea Dno said...

@tia @ Ini Kisah Tia
huhu ape nak buat. :|

Tea Dno said...

@siti kektus
bergetar jiwa tu. heee.

Tea Dno said...

@iPai
haa, nasib ipai tau lagu ni. memang best kan.

Tea Dno said...

@Abang Stalker
ade pulak abang yang buat tea mood ke laut. haish. lagu tu memang sedap lah.

Tea Dno said...

@ayanuts
hee. makin berkobar2 rasa nak berpuasa.

Tea Dno said...

@LadyBird
selamat berpuasa. :)

Tea Dno said...

@Ezad Skytech
yup..... hee..

Tea Dno said...

@HaNa Hani
haha takyah cari lah, dah jumpa kann. :)

happy fasting too.

Tea Dno said...

@Cik Aish
ahaha. tahu takpe. kuikuikui.

EYFAalias said...

tenang dengar lagu ni. ehehee

GaRy™ said...

lagu ni memang susuperb!! XD.. suka3... selamat menyambut Ramadhan~.. =)

Luqeem™ said...

waaa! dah lama x dgr lagu ni..

Tea Dno said...

@EYFAalias
ye btol3..

Tea Dno said...

@GaRy™
selamat menyambut ramadhan juga.. :)

Tea Dno said...

@Luqeem™
hee dengar dengarkan.. :)